Fransız hava yolu şirketleri Birinci Dünya Savaşının sona erdikten sonra ülkemizin dünya ile hava yolu bağlantısını sağladılar, bu konuda ayrıntılı bilgiler blogdaki çeşitli yazılarımda bulunabilir [CFRNA], [CIDNA], [CIDNA : 1927-1929].
Otuzlu yılların başında artık dünyayı kasıp kavuran büyük ekonomik krizin etkileri azalmaya başlamış aynı zamanda hava postaları gelişmesini tamamlamıştı, hava postaları deneme amaçlı veya ilginçlik peşindekilerin kullandığı bir haberleşme yolu olmaktan çıkmış, ticari amaçlar ve hızlı haberleşme amaçları ile yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştı.
Son kalan teknik sorun okyanus ötesi uçuşları gerçekleştirebilmekti, almanlar zeplin uçuşları ile bu sorunu aşabilmişlerse de uçuş hatları az sayıdaydı ve uçuşlar seyrek olarak gerçekleşiyordu. Fransız hava yolları Afrika ile Amerika arasındaki en yakın noktaları seçerek okyanus ötesi hava postaları için bir çözüm gerçekleştirdiler.
CIDNA hava yolunun İstanbul Paris uçuş rotasında bulunan ülkelere (yani Romanya, Yugoslavya, Macaristan, Çekoslovakya) hava postası gönderileri en hızlı olarak ulaştığı için yukarda görülen kartpostallar gibi aşağıda görülen mektuplarda bu ülkelere hava postası ile gönderilmişler.
Hızlı haberleşme için hava postası kullanan şirketler için güzel bir örnek; aşağıda görülen antetli ticari zarflar o yıllarda ülkemizin ürettiği önemli bir ticari ürün olan tütün alım satımı yapan şirketlerin yurtdışındaki ticari bağlantıları ile sıklıkla hava postası ile yazıştıklarını görüyoruz. Zarflarda sadece hava postası olduğu belirtilmek ile kalınmamış, ayrıca CIDNA hava yolu şirketinin kullanılması istenilmiş.